21 februára 2008

Cícerová polievka

Cícer je jednou z najdôležitejších zložiek mediteránskej kuchyne. Má schopnosť znižovať hladinu cholesterolu v krvi, hodí sa do odtučňovacích diét a kvôli svojim vlastnostiam je vhodná tiež pre diabetikov. Všetým vám, ktorí obľubujete strukoviny, určite zachutí.


1 PL olivového oleja
1 cibuľa nakrájaná na drobné kúsky
polovica menšieho stonkového zelera nakrájaného na malé kúsky
vetvička čerstvého rozmarínu a za hrsť čerstvo nakrájanéj pertžlenovej vňate
2 bobkové listy
6 – 8 pohárov zeleninového vývaru
2 - 3 poháre cez noc namočeného cíceru

Cibuľu, cesnak a zelér podusíme v rozohriatom oleji asi 3 minúty, pridáme zelenivový vývar, bobkový list a cícer. Varíme kým je cícer mäkký, ale nie rozvarený. Odoberieme polovicu hmoty a zvyšnú časť v hrnci rozmixujeme. Pridáme rozmarín, vňať a cestoviny a varíme, kým su cestoviny uvarené. Podávame s kvapkou olivového oleja.

Žiadne komentáre: