24 februára 2008

Karfiolovo-gorgonzolová polievka





Vynikajúca pochúťka pre všetkých, ktorí majú radi kŕemové polievky. Karfiol v tomto recepte úplne stráca zemitú príchuť a polievka je hladká, plná chuti a nepripomína nič, s čím sa bežne stretávate.

1 veľká lyžica masla
1 cibuľa, ideálne biela, pokrájaná na drobné kúsky
150 ml gorgonzola, prípadne plesnivý syr
100 ml creme fraiche (prípadne kyslá smotana)
tymián a bobkový list
soľ, čierne korenie
voda

Na masle spníme cibuľu, pridáme karfiol, bobkový list, tymián, soľ a varíme asi 20 minút na miernom ohni. Keď je karfiol mäkký, pridáme gorgonzolu a všetko to spolu zmixujeme ručným mixérom. Pridáme creme fraiche a varíme ďalšie 2 minúty.

Žiadne komentáre: