19 februára 2008

Baklažánová polievka

Všetkým milovníkom polievok pridávam baklažanovú polievku mimoriadne lahodnú v chuti a konzistencii. Máte ju pripravenú rýchlo a hodí sa aj k slávnostným udalostiam. Potrebné sú nasledujúce ingrediencie:

2 baklažány
1 cibuľa
1 lyžica olivového oleja, najlepšie extra virgin
1 čajová lyžička tymiánu (najlepšie čerstvý, ale aj sušený príjemne ochutí)
soľ, čierne korenie
100 ml smotany na varenie (14%)
voda

Baklažán umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kúsky (nešúpeme). Pokrájanú cibuľu speníme do skovita, zmierníme oheň a pridáme baklažán, ktorý ešte spolu cibuľou aspoň 2 minúty pražíme. Pridáme tymián a podlejeme vodou. Na miernom ohni necháme variť asi 20 minút. Po tom, čo je baklažán uvarený do mäkka, ručným mixérom polievku rozmixujeme a prilejeme sladkú smotanu. Varíme ďalšie 3 minúty a podávame s kvapkou olivového oleja a talianskými chlebovými tyčinkami (napríklad Grissini Torinesi).

Žiadne komentáre: